Logo Logo
Postní kuchařka - od kořene po nať - Pavel Drdel
Postní kuchařka - od kořene po nať - Pavel Drdel
Krátky popis Kvalitní a levný produkt Postní kuchařka - od kořene po nať - Pavel Drdel od výrobce Smart Press, s.r.o. u nás najdete ve slevě od 404 Kč.
Obvyklá cena
  • 404
  • 409 Kč
  • 1 %
Výrobce/Značka
Smart Press, s.r.o.
EAN 9788088244257
Hodnocení
(Celkem 26 hodnocení )
Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenat ochudit se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce. Kniha obsahuje: - více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty - 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje - sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin - tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření. - texty osvětlující postní období od Hanky Zemánkové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších - bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022 Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE. Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie. PAVEL DRDEL Strakonický rodák, ambasador Postní sbírky ČCE a šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku čtyř restaurací Jíme Jih.
Další produkty od výrobce Smart Press, s.r.o.
Další produkty v kategorii Knihy